SGS is wereldleider op het gebied
van inspectie, controle, analyse en
certificering.Over SGS

In welk deel van de wereld en in welke bedrijfstak u ook actief bent, u kunt altijd vertrouwen op onze experts die oplossingen leveren om operaties sneller, eenvoudiger en efficiënter te maken.

We werken met u samen en verlenen onafhankelijke diensten die helpen risico's te verminderen, processen te verbeteren en op een duurzamer manier te werken.


Ons bedrijfsprofiel

SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Wij staan bekend als de global benchmark voor kwaliteit en integriteit. SGS onderhoudt wereldwijd een netwerk van ca. 2000 kantoren en laboratoria met meer dan 90.000 werknemers.

Onze kerndiensten 

  • Inspectie: ons uitgebreid aanbod aan inspectie- en controleactiviteiten, zoals het controleren van de toestand en het gewicht van verhandelde goederen bij de overslag, helpt u bij de controle van kwaliteit en kwantiteit en bij het voldoen aan alle wettelijke eisen en voorschriften in de verschillende regio's en markten
  • Analyse: ons wereldwijde netwerk van testfaciliteiten met deskundige en ervaren medewerkers stelt u in staat risico's te reduceren; time-to-market te versnellen; kwaliteit, veiligheid en prestaties van producten te garanderen; en te werken volgens alle wettelijke normen
  • Certificering: we zorgen dat u met een SGS-certificaat kunt aantonen dat producten, processen, systemen of diensten in overeenstemming zijn met nationale, internationale of klantspecifieke normen.
  • Controle: wij zorgen dat producten en diensten voldoen aan internationale normen en lokale regels en voorschriften. SGS heeft vestigingen over de gehele wereld en heeft ervaring en expertise in praktisch alle bedrijfstakken en in alle stappen van de waardenketen, van grondstoffen tot eindconsumptie.

Onze visie

We streven ernaar de meest concurrerende en productieve dienstverlener ter wereld te zijn. Onze kerncompetenties in inspectie, controle, analyse en certificering worden voortdurend verbeterd om de beste te zijn en te blijven. Dit is de kern van onze organisatie. We kiezen uitsluitend die markten waar we de concurrentie voor blijven en ongeëvenaarde diensten kunnen leveren aan alle klanten over de gehele wereld.

Onze waarden

Onze kernwaarden zijn passie, integriteit, ondernemerschap en innovatieve geest. Deze waarden vormen de leidraad bij alles wat we doen en vormen het fundament waarop onze organisatie is gebouwd.

Onze geschiedenis

SGS is in 1878 opgericht als inspectiedienst voor Europese graanhandelaren. De onderneming werd in 1919 geregistreerd in Genève onder de naam Société Générale de Surveillance. De aandelen werden voor het eerst genoteerd aan de Zwitserse beurs (SWX) in 1985. Sinds 2001 hebben wij slechts één soort aandeel, namelijk op naam gestelde.

Vanaf het begin in 1878 als inspectiedienst voor graanhandelaren zijn we geleidelijk een leidende rol in de industrie gaan innemen. We hebben dit bereikt door een focus op continue verbeteringen en innovaties en de ondersteuning die we klanten bieden met het reduceren van risico's en het verbeteren van productiviteit.